35 Doa dan Ucapan Umrah Mabrur, Mubarak dan Maqbool

Untuk yang sedang mengerjakan Umrah atau berniat untuk menunaikan Umrah, marilah kita berusaha semoga ibadah Umrah yang dikerjakan diterima Allah SWT dengan ibadah yang mabrur.

Istilah mabrur merupakan kata yang membawa maksud ibadah yang diterima Allah SWT. Walaubagaimanapun mabrurnya ibadah umrah atau haji seseorang itu merupakan rahsia Allah.

Menghantar ucapan selamat kepada mereka yang sedang memulakan perjalanan ke tanah suci untuk mengerjakan ibadah umrah adalah cara terbaik untuk menunjukkan betapa anda mengambil berat serta prihatin terhadap mereka.

Mesej umrah mubarak atau umrah mabrur atau umrah maqbool yang disebutkan di atas sesuai untuk menyatakan keprihatinan dan sokongan anda akan ibadah yang mereka akan lakukan di tanah suci nanti! Teruskan untuk berkongsi kata-kata selamat berangkat menunaikan ibadah umrah ini kepada semua yang mengerjakannya.

Koleksi Doa dan Ucapan Selamat Menunaikan Umrah

35 Doa dan Ucapan Umrah Mabrur, Mubarak dan Maqbool

Semoga umrah, doa dan pengorbananmu di tanah suci diterima oleh Allah swt

Semoga hari ini Allah makbulkan segala hajatmu. Selamat menunaikan ibadah umrah !!!

Semoga hari ini Allah makbulkan segala hajatmu. Semoga Dia membanjiri hidupmu dengan kebahagiaan dan ketenangan dengan umrah ini. Selamat menunaikan umrah!

Semoga Allah permudahkan urusan ibadah umrah di tanah suci. Selamat pergi dan kembali. Umrah Maqbool

35 Doa dan Ucapan Umrah Mabrur, Mubarak dan Maqbool

Pada umrah ini, saya berdoa agar Allah memberikan semangat dan kemampuan untuk menunaikan umrah dengan kusyuk.

Umrah Mubarak. “Ya Allah, wafatkanlah kami dalam kalangan orang-orang Islam dan gabungkanlah kami dengan orang-orang yang soleh, tidak terhina, dan tidak pula nyanyuk.”

Semoga Allah menerima umrah yang dikerjakan dan melimpahkan segala rahmat-Nya kepada para jemaah umrah.

Umrah ki saa’dat mubarak. “Dengan nama Allah yang Maha Besar. Tiada Tuhan selain Allah. Segala puji bagi Allah dan selawat dan salam ke atas Rasulullah.”

Semoga perjalanan menunaikan ibadah umrah ini membawa kebahagiaan, kedamaian, dan kesejahteraan kepada Allah swt. Selamat menunaikan ibadah umrah !!!

35 Doa dan Ucapan Umrah Mabrur, Mubarak dan Maqbool

Ya Tuhanku, ampunilah aku, rahmatilah aku, ampunilah aku dan berilah aku kebaikan. Tunjukkan kami jalan yang lurus. Sesungguhnya Engkau mengetahui apa yang tidak kami ketahui.

Ya Allah, jadikanlah iman ini baik kepadaku dan hiasilah ia dalam hatiku. Jadikanlah kekafiran, kedurhakaan dan kemaksiatan sebagai benci kepadaku. Dan jadikanlah aku termasuk orang-orang yang memberi petunjuk.

Semoga perjalanan umrah para jemaah dilimpahi dengan keberkatan Allah dan ketenangan jiwa yang terhasil daripada menunaikan ibadah umrah yang mulia ini.

Umrah Mubarak – “Ya Allah! Aku memohon kepada-Mu iman yang akan menarik hatiku dan keyakinan yang teguh sehingga aku dapat menyedari bahawa tidak akan menimpaku melainkan apa yang telah Engkau tetapkan untukku, dan perasaan redha dengan apa yang telah Engkau berikan kepadaku, wahai Yang Maha Pengasih.”